Tandartspraktijk Zuidoost

AlgemeenWe hebben gewonnen!

We hebben gewonnen!

We hebben een prijs gewonnen! Samen met Achmea Zilverenkruis zijn we de winnaar van de Best New Partnership Award 2020-2021. Dat vinden we heel gaaf. Deze prijs wonnen we met ons gezamenlijke pilotproject in de Bijlmer. Een aantal maanden geleden werden we door Achmea Zilverenkruis benadert om mee te doen met een nieuw project. Dit project raakte onze eigen missie om jongeren van 12 t/m 17 jaar naar de tandarts te helpen. Ons doel: 5000 jongeren in de Bijlmer bereiken.

We zijn met elkaar een campagne gestart om al deze jongeren te bereiken. Voor pubers is het zo belangrijk om naar de tandarts te gaan en van een tandartsbezoek een goede gewoonte te maken. De afgelopen jaren hebben we gemerkt dat dit een moeilijke doelgroep om te bereiken is. Daarom is het extra bijzonder dat een zorgverzekering zich hier nu ook voor inzet. En dat wij als tandartspraktijk zijn uitgekozen om deze pilot uit te voeren in de Bijlmer.

Voordat de jongeren naar ons toe komen, willen we eerst naar hen toe. Daarom gaan we lesgeven op scholen. Peter Koelewijn, een van de tandartsen van ons teams, gaat de klassen rond om kinderen te onderwijzen en te motiveren om naar de tandarts te gaan. Hierdoor betrekken we ook de scholen in onze missie en krijgen we een grotere draagkracht. Hij gaat ook een team van andere tandartsen, mondhygiënisten en assistentes trainen zodat we duizenden kinderen kunnen bereiken. Op deze manier willen we alle middelbare scholieren in Zuidoost via de klassen, hun leraren en ouders bereiken.

We delen in de klassen tegoedbonnen uit voor elektrische tandenborstels en geven de kinderen een abonnement op de opzetstukjes, die ze dan in de praktijk kunnen ophalen. Hierdoor blijven ze terugkomen en helpen we ze om regelmatig op controle en poetsles te komen in de praktijk. Ondertussen is het Zilverenkruis bezig met het opzetten van een website. Dit moet een platform worden waar tandartspraktijken en scholen informatie kunnen vinden over jongeren, om hen weer naar de tandarts te laten komen.

Wil jij nog meer over dit project te weten komen?

Check hier de video: https://youtu.be/YrMJ6xtsMJE

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share