Tarieven

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten?

Wat ben je kwijt als je naar de tandarts gaat? Hoeveel betaal je voor een behandeling? Zo maar een paar vragen die we vaak krijgen. We proberen hieronder antwoord te geven op de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen, bel ons dan gerust even of stuur een berichtje.

Hoe weet ik wat ik moet betalen?

Voorafgaand aan een controle of een eerste bezoek zal de receptioniste je vertellen welke kosten je kunt verwachten. We vinden het belangrijk om transparant te zijn. Tijdens het bezoek aan de tandarts of de mondhygiëniste worden je verschillende behandelmogelijkheden aangeboden. We leggen daarbij ook uit wat de kosten zijn en wat de investering inhoudt. Je mag zelf een keuze maken.

 

Daarnaast vertellen we je graag wat de verzekering vergoed en wat je eigen bijdrage is. We geven ook bij je aan wanneer het pakket van je verzekering vol is. Bij bedragen hoger dan €250 krijg je altijd een begroting op papier of in je e-mail mee.

Ben ik verzekerd?

De tandartskosten vallen in het aanvullende pakket van de verzekering. De meeste mensen die in onze praktijk behandeld worden, zijn aanvullend verzekerd. De receptioniste of tandarts kan zien hoe jij verzekerd bent en op basis van je verzekering kunnen we een geschikt plan voor je maken. In de loop van het jaar adviseren we je ook hoe je aan het einde van het jaar de beste aanvullende verzekering kunt kiezen. Eén die bij jou past.

Moet ik direct afrekenen?

Nee, als je een aanvullende verzekering hebt hoef je niet direct te betalen. Wij regelen de betaling met je verzekeraar. Je krijgt een factuur per e-mail of thuisgestuurd met de kosten die binnen je eigen bijdrage vallen. Wanneer je geen verzekering hebt, betaal je in principe direct bij de receptie af. In overleg is het altijd mogelijk om een betalingsregeling te treffen en zo toch op factuur te betalen.

Kunnen mijn kinderen gratis naar de tandarts?

Ja, in Nederland kunnen alle kinderen tot en met 17 jaar gratis naar de tandarts. Veel kinderen in Zuidoost gaan ook nog (soms extra) naar de schooltandarts op de basisschool. We stimuleren ouders om met hun jonge kinderen mee te gaan naar de tandarts. Kinderen onder de twaalf zijn nog erg jong en begrijpen niet altijd alle uitleg en tips over hun gezondheid.  

 

De overheid heeft laatst onderzocht dat in Zuidoost de helft van de kinderen tussen 12 en 17 niet meer naar de tandarts gaat. Dat is een groot probleem omdat juist in die leeftijdsgroep veel kinderen gaatjes krijgen of tandvleesproblemen. Het is belangrijk dat ouders weten dat wij nooit kosten in rekening brengen voor kinderen ook niet als hun ouders niet verzekerd zijn. Kinderen behandelen we altijd gratis. De verzekeraar vergoedt onze kosten.

 

Om tieners te stimuleren om ieder jaar naar de tandarts te gaan, zijn we gestart met lessen op de middelbare scholen van Zuidoost. Iedere tiener die zich in onze praktijk daarna aanmeldt voor het “gewoon gaaf” programma – dat inhoudt: controle, mondhygiëne en poets les - krijgt bij de start een gratis elektrische tandenborstel van ons en ieder half jaar gratis nieuwe opzetborstels. 

Wat kost een standaard controle?

De tarieven voor mondzorgbehandelingen zijn vastgesteld door de NZa (Nederlandse Zorgautoriteit) en dus voor elke tandarts gelijk. Bekijk hier de actuele tandartstarieven.

Wat als ik het niet eens ben met de kosten?

Wanneer je het niet eens bent met de kosten kun je natuurlijk onze receptie bellen of een e-mail schrijven via info@tandartspraktijk-zuidoost.nl met je klacht. Je wordt dezelfde dag teruggebeld. Wij bespreken dan je klacht en komen altijd tot een goede oplossing. Wanneer je niet tevreden bent betalen wij je alles terug. Wij maken het liefst van iedere patiënt een enthousiaste fan die zijn ervaring bij ons doorvertelt. Wij willen er dus heel graag alles aan doen om dat te laten slagen.

s

Meld je aan voor de nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van het allerlaatste nieuws rondom onze tandartspraktijk.

  s

  Maak een afspraak

  Vul hieronder je gegevens in en dan neemt een van onze receptionistes contact met je op voor een afspraak. Veel pijn? Bel ons dan direct. Vandaag gebeld, vandaag geholpen.

   d

   Per conubia nostra, per inceptos hime
   Mauris in erat justom etone. Per conub
   per inceptos hime naeos.

   Where to find us

   Social Share