Tandartspraktijk Zuidoost

PoetsenWat is parodontitis?

Wat is parodontitis?

We behandelen geregeld termen die vaak te horen zijn in de tandartspraktijk. De term parodontitis, komt geregeld voorbij. Deze term, door de tandartsen paro genoemd, staat voor ernstige tandvleesontsteking.

Door een ontsteking ontstaat er ruimte (pocket) tussen de tand en het kaakbot. Het tandvlees laat los van de tanden en kiezen. De ontsteking maakt de vezels stuk en zorgt ervoor dat het kaakbot wordt afgebroken. Hierdoor ontstaan nog diepere pockets. In deze pockets verkalkt de tandplak tot tandsteen. Ook het tandvlees kan hierdoor gaan terugtrekken. Deze toenemende ontsteking die voor afbraak van vezels en kaakbot zorgt, heet: parodontitis. Je voelt deze ontsteking vaak niet en kan daardoor zonder controle lang onopgemerkt blijven.

Als de wortels eenmaal blootliggen, hebben ze geen beschermend glazuur meer. Waardoor er makkelijk gaatjes ontstaan. Ook zijn deze tanden en kiezen vaak erg gevoelig. Gelukkig kun je deze tandvleesproblemen ook voorkomen. Door tweemaal daags goed te poetsen met fluoridetandpasta en de ruimten tussen tanden en kiezen goed te reinigen. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld tandenstokers of tandenragers.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share