Tandartspraktijk Zuidoost

VullingenWitte vullingen: waarom we alleen nog daarvoor kiezen

Witte vullingen: waarom we alleen nog daarvoor kiezen

Als tanden of kiezen opgevuld moeten worden, omdat er bijvoorbeeld gaatjes zijn ontstaan, dan kan er gekozen worden voor witte vullingen of amalgaamvullingen, die grijs van kleur zijn. In onze praktijk kiezen we steevast voor witte vullingen. Waarom kiezen we nu juist voor deze witte vullingen en niet voor amalgaamvulling?

Witte vullingen zijn onopvallend. Doordat ze tandkleurig zijn, kun je ze nauwelijks onderscheiden van de eigen kleur van kiezen en tanden. Ze worden over het algemeen gemaakt van composiet (kunsthars), maar kunnen ook uit glasionomeer of compomeer bestaan. Dit zijn drie verschillende soorten materialen. Composiet is het sterkste. In de praktijk kiezen we altijd voor composiet. Niet alleen om de sterkte, maar ook omdat dit materiaal minimale invasieve tandheelkunde mogelijk maakt. Er hoeven geen gezonde delen van de tand of kies te worden weggeslepen om het vulmateriaal houvast te geven.

Daarnaast zorgt de plaktechniek bij de witte vullingen voor een goede hechting aan de tand of kies. Dit versterkt de kwaliteit. Ook bevatten witte vullingen geen kwik, wat weer beter voor de gezondheid is. Al deze voordelen bij elkaar opgeteld, maakt dat we enthousiast gebruik maken van witte vullingen. Om je gebit niet alleen gezond te maken, maar ook stralend mooi.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share