Tandartspraktijk Zuidoost

GebitWat is een kroon?

Wat is een kroon?

In de tandartspraktijk bieden we verschillende behandelingen aan, die allemaal hun eigen medische termen hebben. Misschien heb jij je wel eens afgevraagd wat deze termen betekenen? Vandaag zullen we één van deze medische termen voor je uitleggen. Deze keer de vraag: wat is een kroon?

Een kroon is om precies te zijn een kapje van metaal of (metaal-)porselein dat precies over een afgeslepen tand of kies past en vastgelijmd wordt. Hierdoor krijgt een tand of kies zijn oorspronkelijke vorm terug.

Wanneer wordt er voor een kroon gekozen?

Als een tand of kies afgebroken of bedorven is, kan een groot deel verloren zijn gegaan. Een kroon is dan een passende oplossing. Ook kan er voor een kroon gekozen worden als tanden of kiezen verkleurd of vervormd zijn. De kroon verbetert dan het uiterlijk.

Hoe verloopt de behandeling van een kroon?

De behandeling start met het slijpen van een deel van de tand of kies, zodat er genoeg ruimte is om de kroon te maken.

Vervolgens maakt de tandarts een digitale scan. De kroon wordt met de computer ontworpen en (gedeeltelijk) computergestuurd ontwikkeld. Het hele proces wordt digitaal verwerkt en met 3D technieken uitgevoerd door een technicus. Dit is sneller, makkelijker en veel betaalbaarder dan de vroegere variant met een afdruk van gips.

De tandarts geeft je een tijdelijke kroon om je tand of kies te beschermen.Tijdens de laatste afspraak wordt de echt kroon in de mond en vastgezet. Met een snel hardend cement wordt de kroon op zijn plaats gezet en vastgedrukt. De tand of kies is weer zo goed als nieuw.

Wil je een afspraak maken om jouw mogelijkheden te bespreken? Klik hier of bel naar 020 705 96 37.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share