Tandartspraktijk Zuidoost

KinderenWanneer neem je ze voor het eerst mee?

Wanneer neem je ze voor het eerst mee?

Het is verbazingwekkend hoe snel een pasgeboren kind groeit. Voordat je het weet verschijnt de eerste melktand en wordt de vraag relevant wanneer je nu eigenlijk je kindje meeneemt naar de tandarts? En hoe verzorg je een melkgebit het beste?

Wist je dat het melkgebit van jouw zoon of dochter zich al ontwikkelt tijdens de zesde week van de zwangerschap? Bij de geboorte is het melkgebit en ook een deel van het blijvende gebit aanwezig. Je kunt het (meestal) nog niet zien. Het gebit bevindt zich onder het tandvlees in het kaakbot. Een eerste tandje breekt over het algemeen door als je kind tussen de vijf en acht maanden oud is.

Zodra het eerste melktandje is doorgekomen, raden we je aan om langs te komen in de praktijk. Bijvoorbeeld met je eigen controle. Op deze manier kan je kindje wennen aan de tandarts. Er is ruimte om te spelen en daarnaast krijg je als ouder informatie over het poetsen en de verzorging van het melkgebit.

Bij het zichtbaar worden van het eerste tandje breekt ook de poetstijd aan. Poets de tandjes van je baby met een zachte kindertandenborstel en gebruik daarbij fluoridepeutertandpasta. Zo voorkom je gaatjes en ontstekingen en creëer je voor je kindje een gezonde overgang naar zijn of haar blijvende gebit. Tot twee jaar is één keer per dag poetsen genoeg. Ga vanaf het tweede jaar twee keer per dag poetsen.

Heb je vragen over het gebit van je kind of zijn de eerste tandjes doorgebroken. Kom langs! Maak hier een afspraak. 

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share