Tandartspraktijk Zuidoost

GebitWat is een implantaat?

Wat is een implantaat?

Een bekende medische term die geregeld klinkt in de tandartspraktijk is het implantaat. Misschien heb je je wel eens afgevraagd wat een implantaat nu precies is? Het antwoord is eigenlijk vrij eenvoudig: een implantaat is een soort kunstwortel.

Iedere kies en tand zit vast in je mond doormiddel van een wortel. De wortel zit in een deel van de tand of kies en zit vast in de kaak. Als de tandwortel om wat voor een reden dan ook afwezig is, dan kan deze vervangen worden door een implantaat. Deze wordt dan als een schroef in de kaak gebracht. Een implantaat biedt houvast voor bijvoorbeeld een kroon of een brug.

Een implantaat wordt gemaakt van titanium, wat lichaamsvriendelijk materiaal is. Bij het inbrengen van een implantaat krijgt de patiënt eerst een verdoving. Het tandvlees dat zit op de plek waar het implantaat komt, moet namelijk worden losgemaakt. Zodra het kaakbeen zichtbaar is, wordt er een gaatje geboord. Het implantaat wordt daarin geschroefd. De behandeling wordt afgerond met het hechten van het tandvlees.

Heb je een vraag over het implantaat? Of is er een medische term waar jij graag uitleg over zou willen hebben, laat het ons weten. Klik hier om contact op te nemen.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share