Tandartspraktijk Zuidoost

Facings tanden slijpenFacings: Je tanden laten slijpen

Facings: Je tanden laten slijpen


Facings: tanden slijpen

Heb je last van het spleetje tussen je voortanden? Wil je een afgebroken tand laten repareren of wil je juist extra witte tanden? Met facings is voor iedereen een stralende glimlach mogelijk. Misschien heb je de term facing wel eens voorbij horen komen in de praktijk. Maar wat zijn facings nu precies? En hoe gaat het tanden slijpen precies?

Wat is een facing?

Een facing is een schildje van porselein dat de voorkant van de tand bedekt. Het is geen compleet nieuwe tand, zoals dat bijvoorbeeld met een kroon wordt gecreëerd. Met een facing verbeter je het aangezicht van de tand. Door een stukje weg te slijpen en te vervangen. Zo kunnen spleetjes tussen tanden opgevuld worden, of afgebroken hoekjes gerepareerd. Ook kunnen facings scheve tanden verbloemen. 


Facings op mal (bron: ivorenkruis.nl)

Facings op mal (bron: ivorenkruis.nl)

Slijpen van het glazuur

Samen met de tandarts kies je tijdens de eerste behandeling de kleur van de facing. De tandarts heeft hiervoor een kleurenstaal. De facings worden daarna in de goede kleur gemaakt in het tandtechnisch laboratorium. Vervolgens slijpen we het glazuur van de tand weg, omdat een porseleinen facing minimaal een halve millimeter dik moet zijn.

De tandarts maakt een afdruk van de tand en stuurt die afdruk naar het tandtechnisch laboratorium, waar de facing in de gewenste vorm wordt gemaakt. 

Facings aanbrengen op de tand

De facing wordt tijdens de tweede behandeling door de tandarts aangebracht. De tand wordt eerst behandeld met zuur. Daarna brengt de tandarts een hechtlaag aan op de tand. De facing wordt op deze laag geplakt. Als de facings zijn aangebracht, kun je vervolgens alles eten. Wel is het verstandig om harde materialen als zuurtjes, of het bijten op nagels of een pen te vermijden. 

Een facing voelt aan als je eigen tand. Het kan zijn dat je in het begin even moet wennen, als je tanden langer zijn gemaakt. Wil jij meer informatie over facings, of wil je een afspraak maken? Klik hierom contact met ons op te nemen.


Verkleurde tand (bron: ivorenkruis.nl)

Verkleurde tand (bron: ivorenkruis.nl)


Facing op tand (bron: ivorenkruis.nl)

Facing op tand (bron: ivorenkruis.nl)

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share