Tandartspraktijk Zuidoost

PoetsenIs elektrisch poetsen echt beter dan handmatig poetsen?

Is elektrisch poetsen echt beter dan handmatig poetsen?

Het is geen marketingstunt; elektrisch tandenpoetsen maakt de tanden en het tandvlees veel beter schoon dan wanneer je handmatig je tandenpoetst. Dit blijkt uit een Duits onderzoek. Het elektrisch poetsen levert gezonder tandvlees, minder tandbederf en langer behoud van de tanden op.

De onderzoekers zagen dat het elektrisch poetsen 22 procent minder tandvlees problemen en 18 procent minder tandbederf opleverde. Met name de tandenborstels met oscillerende koppen, dat zijn koppen die in beide richtingen draaien, zijn effectief. Deze koppen verwijderen tandplak het beste.

Het is een kleine investering om een elektrische tandenborstel aan te schaffen. Veel mensen die handmatig hun tandenpoetsen vinden een elektrische borstel te duur. Toch is het gezien de grote voordelen een goede aanschaf, die de mondgezondheid bevordert. Welke vorm van poetsen je ook kiest; poets altijd twee keer per dag met een fluoridepasta.

Een grote groep mensen stapt op aanraden van hun tandarts over op het elektrisch poetsen.

Wil je meer weten over elektrisch tandenpoetsen en welke tandenborstel het beste bij jouw gebit past? Wij informeren je graag en laten je jouw mogelijkheden zien. Maak hier een afspraak.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share