Tandartspraktijk Zuidoost

KunstgebitMijn kunstgebit blijft niet meer goed zitten

Mijn kunstgebit blijft niet meer goed zitten

Het kan zijn dat een volledige prothese (een kunstgebit) na een tijd niet meer goed blijft zitten. Dit komt doordat de kaakwal steeds kleiner wordt. Gelukkig is er een oplossing voor dit probleem: de klikprothese. Wat de klikprothese precies is en hoe het wordt vastgemaakt in de mond leggen we hieronder uit.

Voordelen klikprothese
Een klikprothese, of een klikgebit, is een kunstgebit dat vastgeklikt wordt op implantaten in de mond. De klikprothese is voor zowel de onder- als bovenkaak toepasbaar. De implantaten zorgen ervoor dat de kaken minder snel slinken. Door de implantaten is er geen gehemelte bedekking nodig waardoor eten lachen en praten op een natuurlijke manier ervaren kan worden.

Het proces
De prothese kan op twee manieren vastgeklikt worden op een implantaat systeem. Dit kan op knopjes of op staafjes. Het proces start met het aanbrengen van de implantaten. In de bovenkaak zullen er 4 tot 6 implantaten ingebracht worden en in de onderkaak 2 of 3. Als de kaak genezen is, zal de klikprothese opgemeten en geplaatst worden.

Compleet traject
In de praktijk bieden we je een compleet traject aan. Alle specialismes zijn in huis om maatwerk te kunnen leveren. Ben je nieuwsgierig geworden of de klikprothese iets voor jou is? Wil je meer informatie? Klik hier.

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share