Tandartspraktijk Zuidoost

AdemSlechte adem verhelpen: hoe doe ik dat?

Slechte adem verhelpen: hoe doe ik dat?


slechte adem verhelpen

Hoe verhelp je een slechte adem? Je hebt het vaak zelf niet door dat je er last van hebt. Dat is logisch, want je ruikt het zelf niet. Toch is het hebben van een slechte adem, ook wel halitose genoemd, een vervelende kwaal. Het kan ervoor zorgen dat je gehinderd wordt in je sociale contacten. Gelukkig is er een manier om een slechte adem te verhelpen. Dit kun je doen. 

Wat zijn de oorzaken?

Een slechte adem kan verschillende oorzaken hebben. Zo zorgt bepaalde voeding, zoals knoflook of uien, voor een onaangename geur. Ook als je alcohol hebt gedronken of hebt gerookt ruikt je adem minder fris. Het komt ook vaak voor dat bacteriën achter op de tong zorgen voor een slechte adem. Ze produceren zwavelverbindingen dat onaangenaam ruikt.

Wat kan ik doen tegen een slechte adem?

Je kunt producten die een onaangename geur veroorzaken natuurlijk vermijden. Je kunt de lucht ook maskeren door je tanden te poetsen of suikervrije kauwgom te gebruiken. De bacteriën die achter op je tong voor een vieze geur zorgen, kun je aanpakken. Je kunt deze bacteriën namelijk twee keer per dag met een tongschraper wegschrapen. Als dat niet voldoende helpt, kun je ook een mondspray of gorgelmiddel gebruiken.  Je kunt jezelf aan een frisse adem helpen door tweemaal per dag met een fluoridetandpasta te poetsen. Gebruik daarnaast flosdraad, tandstokers of ragers om ook de ruimten tussen je tanden schoon te houden.

Wat als niets helpt?

Heb je dit allemaal gedaan en heb je nog steeds last van een slechte adem? Ga dan naar je tandarts en laat je adviseren. Een droge mond of een ontsteking in de keel of neusbijholte kunnen namelijk ook de oorzaak zijn. Door je klachten met je tandarts of mondhygiënist te bespreken, krijg je advies op maat en kunnen je klachten verholpen worden. Blijf niet langer met een slechte adem rondlopen. Maak hier een afspraak bij de mondhygiënist.   

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share