Tandartspraktijk Zuidoost

GebitHoe krijg je een mooi recht gebit?

Hoe krijg je een mooi recht gebit?

Niet iedereen wordt geboren met een recht gebit. Als je tanden scheef staan of niet goed op elkaar passen, raadt de tandarts een beugel aan. Een beugel is de beste manier om je gebit recht en passend te krijgen. Er bestaan verschillende beugels, die verschillende dingen kunnen. Voor kinderen en voor volwassenen. Welke beugel past bij jou?

Beugels voor kinderen

Bij scheve tanden kan een slotjesbeugel gebruikt worden. De slotjes, brackets genoemd, worden op de tanden geplaatst. De draad die door de slotjes loopt zorgt ervoor dat er kleine subtiele krachten opgewekt worden. Door deze krachten gaan de tanden in de gewenste richting groeien. Een blokbeugel of buitenboordbeugel wordt gebruikt als er sprake is van een afwijkende kaakstand. Een buitenboordbeugel verandert de groei van de bovenkaak en de blokbeugel traint juist de onderkaak.

Beugels voor volwassenen

Het is allang geen taboe meer om op latere leeftijd een beugel te nemen. Steeds meer volwassenen vinden hun weg naar de orthodontist. Tegenwoordig bestaan er onzichtbare beugels, die voor een geweldig resultaat zorgen zonder dat ze opvallen. Lees hier meer over de onzichtbare beugels.

Omdat de helft van de kinderen een beugel nodig heeft, is het verstandig om er vroeg bij te zijn. Laat je informeren door de tandarts om erachter te komen of jouw kind een beugel nodig heeft. Alleen bij ernstige ontwikkelings- en groeiproblemen worden de orthodontiekosten vergoed uit de basisverzekering. Stel je aanvullende verzekering op tijd bij, zodat je geen eigen risico betaald.

Beugeltandarts Toufeek Amahad helpt je graag aan een recht en gezond gebit. Toufeek heeft onlangs een belangrijke internationale topopleiding in orthodontie gevolgd en is daardoor nog beter geworden. Hij is nu misschien wel de beste beugeltandarts van Nederland. Wil je je laten informeren of een plan op maat samenstellen? Maak hier een afspraak.


d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share