Tandartspraktijk Zuidoost

GebitVier stappen naar een mooie lach

Vier stappen naar een mooie lach

Ben je gevallen, heb je je gestoten of op iets hards gebeten en is er daardoor een stukje van je voorstand afgebroken? Een afgebroken tand ontsiert niet alleen het gebit, een eventueel scherp randje kan ook pijnlijk zijn. Met een composieten facing kan de tandarts je tand zo herstellen dat het lijkt alsof er niets is gebeurd. De behandelingen zijn vrijwel pijnloos. Hoe werkt zo’n behandeling precies?  


Figuur 1 Bron: tandvitaal.nl

Stap 1: kleur kiezen

De tandarts heeft verschillende kleuren tot zijn beschikking, die hij kan combineren en mengen. De tandarts kiest in overleg met jou de juiste kleur van de facing. Er wordt uiteraard een kleur gekozen die matcht met de rest van het gebit.


Figuur 2 Bron: ivorenkruis.nl

Stap 2: Afslijpen van de tand

Het kan nodig zijn dat de tand geslepen moet worden. De tandarts slijpt een dun laagje van het oppervlak van de tand af om zo ruimte te maken voor de facing. Als de tandarts dit niet doet, wordt de tand iets dikker.

Stap 3: Vastplakken van de facing

De tandarts behandelt de tand eerst voor met zuur. Daarna brengt hij een hechtlaag op uw tand aan. De nog zachte composiet wordt op deze laag bevestigd.


Figuur 3 Hechtlaag wordt aangebracht (bron: ivorenkruis.nl)

Stap 4: In vorm brengen van de facing

Als de composiet op de tand is geplakt, boetseert de tandarts het materiaal eerst in de juiste vorm. Als de composiet de juiste vorm heeft, beschijnt de tandarts de tand met een blauw licht. Hierdoor wordt de composiet hard. Tenslotte wordt de composiet in de juiste vorm geslepen en wordt het oppervlak gepolijst. De facing is klaar.


Figuur 4 De tandarts brengt de composiet op het oppervlak in vorm. (Bron: ivorenkruis.nl)

Heb je een afgebroken tand, die herstelt moet worden? Maak hier een afspraak. 

d

Per conubia nostra, per inceptos hime
Mauris in erat justom etone. Per conub
per inceptos hime naeos.

Where to find us

Social Share